Školy v službách firiem - Švorcová, Petra
Stredné odborné školy zanikajú. Niektoré technické odbory vypúšťajú teoretikov bez praktických skúseností. Iné školy pripravujú kvalifikovaných ľúdí, ktorí sa nemajú kde uplatniť. Táto éra by však mala postupne odísť. Školy sa začínajú sústreďovať na potreby trhu a praktické zručnosti svojich študentov. V ostatnom čase vzniklo veľa vzdelávacích projektov, ktoré iniciujú súkromné spoločnosti.