Dlhy starého kontinentu zaťažujú peňaženku a účty - Hölcz, Róbert
Deficit verejných financií ako pomerový ukazovateľ ich ročného mínusového hospodárenia k ročnému HDP sa môže znižovať zvyšovaním príjmov do verejných rozpočtov, škrtaním ich výdajov, ale napokon aj rastom hrubého domáceho produktu.