Wybrane aspekty bezpeczeństwa socjalno-ekonomicznego w stosunkach międzynarodowych na początku XXI wieku - Škvrnda, František
K vybraným otázkam súčasnej charakteristiky medzinárodnej bezpečnosti. Nové chápanie bezpečnosti. O sociálno-ekonomickej bezpečnosti v súčasnom svete. Napriek tomu, že sociálno-ekonomické aspekty bezpečnosti sa zaraďujú do nevojenskej oblasti bezpečnosti, treba uvažovať aj o ich vojenských súvislostiach. Ide najmä o tragické následky vojen a ozbrojených konfliktov, z ktorých väčšina má aj sociálno-ekonomické dimenzie.