Živelní pohromy a ekonomický růst - Kocourek, Aleš
Prírodné katastrofy za posledné roky. Čo sa považuje za prírodnú katastrofu. Rast rizika hospodárskych škôd spôsobnených extrémnymi meteorologickými javmi rýchlejším tempom než sa vyvíja celosvetová produkcia. Zemetrasenie v Haiti v roku 2010. Vlna tsunami na ostrove Sumatra v roku 2004. Hurikán Katrina v americkej Louisiane v roku 2005. Škody spôsobené zemetrasením v Sečuánsku v Číne v roku 2008. Zemetrasenie v Čile. Potenciál kreatívnej deštrukcie. Ekonomický rast v postihnutých oblastiach. Výnosnosť investícií do obnovy infraštruktúry v postihnutých oblastiach. Politické dôsledky prírodných katastrof.