Nové ukazovatele Európskeho výskumného priestoru (EVP) - Novotná, Edita
Koncepcia Európskeho výskumného priestoru (European Research Area - ERA) bola schválená Európskou komisiou v roku 2000 na riešenie slabých stránok európskeho výskumu. Vývoj nových ukazovateľov súvisiacich s EVP. Definície. Ukazovateľ intenzity výskumu a vývoja na meranie jedného z hlavných cieľov stratégie Európa 2020.