Energetická hospodárnosť a energetická certifikácia budov - Sternová, Zuzana
Smernica č. 2002/91/ES bola v Slovenskej republike implementovaná zákonom č. 555/2005 Z. z., ktorého účinnosť je od 1. januára 2006. Zo zákona vyplýva povinnosť vlastníka budovy zabezpečiť energetický certifikát ku kolaudačnému konaniu novej a významne obnovenej budovy, ako aj predávanej a prenajímanej budovy po 1. januári 2008. Podrobnosti o výpočte energetickej hospodárnosti budovy a spracovaní energetického certifikátu vyplývajú z vyhlášky MVRR SR č. 311/2009 Z. z.