<The> Determinants of financial euroization in a post-transition country: do treshold effects matter? - Ivanov, Marijana
Krátkodobé a dlhodobé faktory, ktoré ovplyvňujú tzv. "finančnú euroizáciu" v post-tranzitívnych ekonomikách. Euroizácia chorvátskeho finančného systému. Vplyv kurzu chorvátskej meny na euroizáciu. Vplyv zmeny nominálnych a reálnych menových kurzov na finančnú euroizáciu v dlhodobom horizonte. Lineárny model, prahový model, prahová kointegrácia a prahové efekty.