Použitie daní na verejnoprospešné účely - Brnová, Miroslava
Zavedením možnosti poskytnutia časti zo zaplatenej dane vymedzenému okruhu prijímateľov na zákonom určený verejnoprospešný účel sa v zásade štát vzdáva časti svojich zdrojov, čím zabezpečuje podporu fungovania neziskového sektoru (mimovládnych organizácií). Navyše dáva možnosť daňovníkom, aby sami určili, ktorému prijímateľovi bude časť zaplatenej dane vlastnenej štátom poukázaná. Ilustračné príklady.