EÚ v kontexte verejnej správy - Čemez, Alexander
Charakterizovanie možností komunikačných kanálov medzi subsystémami na štátnej úrovni a európskou úrovňou. Posudzovanie EÚ ako ďalšej z možných úrovní verejnej správy od lokálnej, cez regionálnu, celoštátnu až po európsku, pričom medzi týmito úrovňami existujú vzájomné vzťahy a väzby. Spoločné definičné znaky, ktoré môžeme aplikovať aj na Európsku úniu.