Úloha hospodárskej súťaže pri prekonávaní krízy v štátoch EÚ - Juhásová, Jana
Dočasné zmeny podmienok udeľovania štátnej pomoci a následné reformné opatrenia, ktoré pripravila Európska komisia. Problémy v regulácii hospodárskej súťaže v dvoch základných rovinách a to, v ekonomickej a v právnej. Skúmanie a hľadanie vhodných ekonomických a ekonometrických modelov posudzovania možnej miery koncentrácie, merania prínosov z uzatvárania kartelových dohôd. Obnovenie ekonomického rastu a konkurencieschopnosti.