Vymedzenie endogénnej regionálnej politiky a jej úloh v regionálnom rozvoji - Balasičová, Martina
Endogénna regionálna politika je zameraná na dosahovanie rozvoja regiónu intenzívnym využitím jeho vnútorných zdrojov. Vymedzenie úloh endogénnej regionálnej politiky, ktorej objektom aj subjektom je región úrovne NUTS 3 - v podmienkach SR je to vyšší územný celok. Prístupy k endogénnej regionálnej politike na Slovensku.