Udržiavanie poľnohospodárskych území s vysokou prírodnou hodnotou a rozvoj vidieka - Vajcíková, Ružena
Hlavnými hrozbami pre vysokohodnotnú poľnohospodársku krajinu sú intenzifikácia poľnohospodárstva a opúšťanie pôdy. Šetrné metódy hospodárenia s cieľom chrániť prírodné prostredie a krajinu, hlavne biodiverzitu a územia s vysokou prírodnou hodnotou. Zavádzanie postupov hnojenia, ktoré smerujú k zvyšovaniu úrodnosti pôdy (zelené hnojenie a pod.) a alternatívnych systémov hospodárenia.