EÚ v Latinskej Amerike: koniec interregionalizmu? - Gratius, Susanne
Dohoda EÚ - MERCOSUR paralyzovaná neriešiteľnými obchodnými spormi. Medziregionálne strategické partnerstvo medzi EÚ a Latinskou Amerikou nahradené dvojstrannými dohodami. Význam strategických partnerstiev. Staré (Kanada, USA) a nové (Brazília a Mexiko) strategické partnerstvá. Strategické partnerstvo s Brazíliou a Mexikom. Otázka prehlbovania a rozširovania partnerstva.