Assessment of consensus forecasts accuracy: the czech national bank perspective - Novotný, Filip
Makroekonomická predpoveď rastu HDP, inflácie spotrebiteľských a výrobných cien v krajinách eurozóny a menového kurzu USD/EUR na základe prieskumu spoločnosti Consensus Economics. Porovnanie vyššie uvedených predpovedí spoločnosti Consensus Economics voči predpovediam Európskej komisie, Medzinárodného menového fondu a OECD. Využitie predpovedí Českou národnou bankou pri tvorbe predpokladov o budúcom zahraničnom ekonomickom vývoji.