Teoretické prístupy ekonomického cyklu - východisko pre pochopenie súčasných krízových procesov - Čaplánová, Anetta, 1967-
Zásadné názory a prístupy k riešeniu problému recesie a finančnej krízy. Prístup neoklasickej školy ekonómie. Schumpeterov makroekonomický pohľad. Hospodársky cyklus v Keynesovej teórii. Prístup rakúskej školy. Neokeynesovstvo a postkeynesovstvo. Monetarizmus. Nová klasická makroekonómia. Nové keynesovstvo.