Niektorí ekonómovia na Slovensku pred rokom 1848 - Unčovský, Ladislav
Pôsobenie ekonómov na vysokých školách v období pred rokom 1848. Ekonómia a kameralistika na Trnavskej univerzite. Kolégium politicko-ekonomicko-kamerálnych vied v Senci. Kameralistika na kráľovských akadémiách. Niektorí významní ekonómi na začiatku 19. storočia.