Zhodnotenie dosahov krízy na malé a stredné podniky v SR od jej vzniku po súčasnosť - Katonová, Miroslava, 1983-
Analýza vplyvu finančnej krízy na MSP na Slovensku. Predpoklady najrýchlejšieho rastúceho hospodárstva v regióne SVE sa postupne menili cez predpoklady najmenej zasiahnutej ekonomiky až k odhadu poklesu HDP v roku 2009 na úrovni 5,7 percenta. Globálny hospodársky útlm vyústil do poklesu odbytu slovenských podnikov, opatrnosti a obmedzeniu nákupov slovenských kupujúcich a pokles dopytu sa reálne odrazil na poklese zamestnanosti a na raste nezamestnanosti.