Zamestnanci a zamestnávatelia sa navzájom potrebujú - Balko, Ladislav
Jedným zo základných verejných statkov, ktoré musí každý moderný štát poskytovať svojim občanom, je pocit základnej životnej existenčnej istoty. Povinnosť štátu podieľať sa prostredníctvom verejných financií na sociálnych programoch pre odkázaných členov spoločnosti.