Vývoj systémov dôchodkového poistenia v Európe - Árendáš, Peter, 1986-
Stručná história systémov dôchodkového zabezpečenia v Európe. Prehľad súčasného stavu systémov dôchodkového zabezpečenia v krajinách EÚ. Dôchodková reforma v SR. Jej hlavným znakom, podobne ako v ďalších postkomunistických štátoch, je zavedenie kapitalizačného piliera.