Poistenie ako spôsob redukcie environmentálnych rizík - Belanová, Katarína, 1978-
V posledných desaťročiach sa rozšírila škála rizík, ktorým sú vystavené podnikateľské subjekty. Okrem iných pribudli i environmentálne riziká. Podnikateľské subjekty sa snažia straty vyvolané vplyvom týchto rizík eliminovať prenosom na poisťovne formou poistných zmlúv. Významnú úlohu tu budú zohrávať poisťovne, ktoré budú musieť reagovať na potrebu trhu a vyvíjať nové produkty zahrňujúce široké spektrum environmentálnych rizík. Aké sú možnosti redukcie enviromentálnych rizík formou poistenia i kde sú ešte skryté rezervy poukazuje tento príspevok.