Tabu a interkultúrna komunikácia - Kozlová, Ľubomíra, 1952-
Medzikultúrne kontakty v dnešnej globalizovanej spoločnosti kladú zvýšené nároky na kvalitu komunikácie. Poznanie kultúry našich partnerov je nevyhnutným predpokladom úspešnej komunikácie. K tomuto poznaniu patria aj vedomosti o tabuizovaných oblastiach danej kultúry.