Rezervy – účtovný a daňový pohľad - Dobšovič, Dušan
Pre rezervy je charakteristické, že ich účel je známy, neistá je suma ich použitia a neistý je aj čas ich použitia. Zákon o účtovníctve definuje rezervy ako záväzky s neurčitým časovým vymedzením alebo výškou. Členenie rezerv. Povinnosť tvorby rezerv podľa zákona o účtovníctve.