Márne hľadanie bezpečného prístavu - Májek, Michal
Pred tromi rokmi grécke dlhopisy považované za bezpečnú investíciu. Spready desaťročných gréckych a nemeckých dlhopisov (2003-2008, 2008-2011). Neustále zmeny v dnešnom finančnom svete. Ktoré aktíva sú považované za najmenej rizikové prístavy. Štát ako istota. Európska dlhová kríza a potreba prehodnotenia pohľadu na štátnu istotu. Pavučina zadlžovania európskych krajín. Finančné problémy USA. Neistá istota.