Role tzv. "cizího faktoru" Řecká krize v historickém kontextu mezinárodní politiky - Králová, Kateřina
Hospodárska kríza v Grécku. Pohľad do histórie Grécka. Strategická pozícia Grécka uprostred Stredozemného mora. Politický vývoj v Grécku v 20. storočí. Vzťahy medzi Nemeckom a Gréckom počas 2. svetovej vojny. Grécko súčasťou Marshallovho plánu. Vstup Grécka do NATO. Hospodárska spolupráca Grécka s Nemeckom. Nespokojnosť obyvateľov Grécka s politikou vlády. Obvinenie zo strany EÚ z úmyselného porušovania hospodárskych pravidiel EÚ.