Technické rezervy v životnom poistení v režime Solvency II - Marko, Peter
Vývoj pravidiel pre technické rezervy v životnom poistení. Zmeny v rámci systému Solvency II sa dotknú aj technických rezerv poisťovní. Technické rezervy v životnom poistení sa na základe požiadaviek Solvency II budú vyčísľovať ako najlepší odhad záväzkov a riziková marža. Výpočet technických rezerv podľa pravidiel Solvency II predstavuje veľký krok dopredu, pretože celý systém je založený na detailnom hodnotení rizika.