Štúdium hotelového manažmentu v globalizovanom svete - Gúčik, Marián
Vplyv globalizácie, rozvoja medzinárodného podnikania a podmienok na trhu práce na zmeny v systéme vysokoškolského štúdia. Pripojenie sa Slovenska k Boloňskej deklarácii. Vysokoškolský zákon z roku 2002. Príprava absolventov pre stredný a vrcholový manažment hotelov. Hotelové školy vo svete a ich študijné programy. Študijné programy univerzít a vysokých škôl. Zavedenie kreditového systému štúdia a možnosť mobility študentov medzi vysokými školami na zmluvnom základe.