Model amortizovanej hodnoty pri oceňovaní obligácií - Nagy, Ladislav
Riešenie špecifického prípadu: investor obstará obligáciu s kombinovaným výnosom so zámerom držať ju do splatnosti. V priebehu životnosti dlhového cenného papiera však zmení svoj pôvodný zámer a obligáciu preraďuje do portfólia dlhopisov určených na obchodovanie. Obstarávacia cena nadobudnutého dlhopisu bude vyššia než menovitá hodnota.