Spojené státy a evropská integrace - Přikryl, Pavel
Prezentácia a objasnenie dlhodobej politiky Spojených štátov voči európskemu integračnému procesu. Teoretický koncept americkej stratégie regionálnej hegemónie, jej štyri strategické ciele. Testovanie validity konceptu porovnaním konkrétnych zámerov americkej politiky na šiestich historických prípadoch so štyrmi cielmi stratégie.