K problematike oceňovania a medzinárodného vymáhania daňových pohľadávok - Kováčiková, Eva
Problémy medzinárodného vymáhania daňových pohľadávok. Daňové exekúce vo vybraných štátoch Európskej únie. Kompetentné orgány a právna úprava daňovej exekúcie vo vybraných štátoch. Medzinárodné vymáhanie daňových nedoplatkov. Problémy pri vymáhaní daňových nedoplatkov v SR a EÚ. Jednotlivé spôsoby výkonu daňovej exekúcie a ich problémy. Problémy pri medzinárodnom vymáhaní pohľadávok. Návrhy zmien pri vymáhaní daňových nedoplatkov pre SR po vstupe do EÚ.