O niektorých aspektoch teoretického vymedzenia liberalizácie leteckej dopravy - Grančay, Martin, 1984-2024
Teoretické vymedzenie liberalizácie leteckej dopravy s poukázaním na aktuálne trendy a možný budúci vývoj. Grafický model liberalizácie znázornený prostredníctvom kriviek ponuky a dopytu. Charakteristika troch spôsobov prístupu k liberalizácii – bilaterálny, multilaterálny a globálny. Formy spolupráce aerolínií ako súčasť liberalizácie. Liberalizácia prepravných práv.