Medzinárodná migrácia - významný činiteľ sociálno-ekonomického rozvoja svetových regiónov - Ondrušek, Miloš
Problematika medzinárodnej migrácie ako zásadného komponentu sociálno-ekonomického rozvoja svetových regiónov. Reflexie o globalizácii a jej vplyve na rast disparít v sociálno-ekonomickom rozvoji svetových regiónov. Charakteristika populačného vývoja svetových regiónov a z nich vyplývajúce riziká a potreba migračných pohybov medzi jednotlivými svetovými regiónmi.