Historicko-kultúrny kontext Španielska a jeho vplyv na komunikáciu v medzinárodných vzťahoch - Delgadová, Elena
Každá kultúra sa vyvíja v istom historicko-spoločenskom kontexte, ktorý ovplyvňuje myslenie a víziu sveta jej členov a podmieňuje vzájomnú komunikáciu i komunikáciu s inými kultúrami. Kultúrny kontext, ktorý je chápaný ako významové súvislosti javov a udalostí prostredia, v ktorom sa tá ktorá kultúra vyvíja a ktoré ovplyvňujú kognitívny systém, a teda aj jazykový prejav v rámci komunikácie. Analýza historicko-kultúrneho kontextu Španielska, významné medzníky španielskej histórie, ktoré v značnej miere ovplyvnili španielsku kultúru a tabuizované témy v komunikácii so skúmanou kultúrou v medzinárodných vzťahoch.