Chápanie vlastného kapitálu a koncepcie jeho zachovania - Pakšiová, Renáta, 1974-
Vymedzenie majetkovej podstaty. Zachovanie kapitálu podľa bilančných teórií. Odvodenie zisku v organickej bilančnej teórii. Zachovanie kapitálu a zisťovanie výsledku hospodárenia.