Zrušenie spoločnosti a jej likvidácia - základné postupy - Fabian, Peter
Rozlišovanie termínov zrušenie spoločnosti a zánik spoločnosti. Charakteristika zrušenia spoločnosti. Zrušenie spoločnosti s likvidáciou alebo bez likvidácie. Najdôležitejšie právne predpisy, ktoré upravujú čiastkové úkony ukončovania činnosti podniku. Likvidácia podniku a stanovenie likvidátora. Vykonanie inventarizácie. Povinnosť likvidátora zostaviť účtovnú závierku. Podanie návrhu na výmaz spoločnosti z obchodného registra.