Zabezpečenie dlhu záložným právom - Hyránek, Eduard, 1955-
Platná všeobecná právna úprava umožňuje každému vlastníkovi veci alebo iného spôsobilého predmetu záložného práva zriadiť záložné právo. Zabezpečenie záložným právom sa zo zákona vzťahuje aj na príslušenstvo pohľadávky, ktorá je zabezpečená záložným právom. Charakteristika a právna úprava záložného práva. Výkon záložného práva. Zánik záložného práva. Požiadavky bánk na zabezpečenie dlhu záložným právom.