Financovanie vojenských operácií a misií - Ivančík, Radoslav
Zmeny v globálnom, euroatlantickom, či regionálnom bezpečnostnom prostredí predstavujú účasť príslušníkov ozbrojených síl krajín sveta na vojenských, mierových, humanitárnych a pozorovateľských operáciách a misiách najmä pod hlavičkou Severoatlantickej aliancie, Európskej únie, Organizácie spojených národov, Organizácie pre spoluprácu a bezpečnosť v Európe, prípadne Africkej únie alebo iných medzinárodných koalícií. Financovanie vojenských operácií a misií. Dosahovanie stanovených bezpečnostných cieľov a finančné zdroje.