Význam vodcovských schopností pre úspešný leadership - Ljudvigová, Ivana
Skúmanie problémov vedenia ľudí a prístupy založené na vlastnostiach, charakteristikách alebo zvláštnych rysoch lídra. Vzťah medzi lídrovými schopnosťami a jeho výkonom. Nároky firiem pri hľadaní kandidátov na líderské pozície. Schopnosti a spôsobilosti, ktoré popisujú teoretické modely leadershipu.