Stanovenie hodnoty CvaR pomocou tried exponenciálnych rozdelení - Horáková, Galina
Postup rýchleho stanovenia hodnoty CVaR pre normálne, gamma a inverzné Gaussovo rozdelenie s využitím teórie exponenciálnych disperzných modelov podľa H. H. Panjera. Odhad hodnoty CVaR pomocou pôvodných parametrov konkrétnych rozdelení, ktoré umožnia stanoviť koherentnú mieru rizika individuálnej škody heterogénneho portfólia poistných zmlúv.