Prístupy k hodnoteniu finančnej výkonnosti priemyselných podnikov - Slivková, Adela, 1986-
Výkonnosť podniku a prístupy k hodnoteniu výkonnosti. Kompletný finančný plán. Ukazovatele a prístupy k hodnoteniu výkonnosti podniku - história, súčasný vývoj. Pri posudzovaní budúcej úspešnosti podniku sa využívajú prístupy uprednostňujúce meranie výkonnosti podniku z pohľadu zvýšenia jej hodnoty, a to EVA, MVA, CFROI a systémy merania výkonnosti podporujúce stratégiu podniku, medzi ktoré patria napríklad BSC a EFQM Model Excellence.