Využitie tradičného nákladového modelu a progresívneho modelu ABC - Petřík, Tomáš
Manažérske účtovníctvo a jeho hlavné používané nákladové systémy a metódy. Metóda úplných nákladov (full absorption costing - FAC). Metóda variabilných - hraničných nákladov (variable/marginal costing - VC/MC). Porovnanie techniky variabilných/hraničných nákladov a klasickej - úplnej absorpčnej metódy pri výpočte hrubého a čistého zisku. Kapacitné manažérske rozhodnutia. Podpora rozhodovacích analýz vyvolaných nákladov.