Frazeologizmy v processe kommunikacii s točki zrenija ich emocionaľnoj struktury v russko-slovackom sopostavlenii - Kvapil, Roman, 1971-
Frazeologizmy z pohľadu lingvistickej teórie. Vyjadrenie emócií prostredníctvom frazeologizmov. Emocionálna štruktúra frazeologizmov. Porovnanie vybraných frazeologizmov v ruskom a slovenskom jazyku.