Čtoby obščaťsja - nado znať kuľturu (stranovedčeskij aspekt v sisteme podgotovki studentov - meždunarodnikov) - Strelková, Katarína
Výučba cudzieho jazyka a dôležitosť poznania reálií národa, ktorého jazyk sa vyučuje. Výučba predmetu Reálie Ruska a rusky hovoriacich krajín na Ekonomickej univerzite v Bratislave.