Frazeológia vo vyučovaní francúzskeho jazyka - Petríková, Ľubica
Francúzsky jazyk je veľmi bohatý na frazeologické jednotky - frazémy, ktoré sa vyskytujú v klasickej literatúre, ale aj v bežnej hovorovej reči. Študentov je potrebné naučiť najbežnejšie základné frazémy, ale aj nové zo súčasného moderného jazyka. Niektoré nové frazémy a ich slovenské ekvivalenty.