Povolenie úľavy alebo odpustenia daňového nedoplatku podľa zákona o správe daní - Jurčíková, Božena
Na povolenie úľavy alebo odpustenie daňového nedoplatku nemá daňový subjekt právny nárok. Orgán, ktorý je oprávnený na povolenie úľavy alebo odpustenie daňového nedoplatku posúdi jeho žiadosť o odpustenie daňového nedoplatku a po preverení splnenia podmienok daňového dlžníka vydá rozhodnutie, ktorým povolí, resp. nepovolí úľavu alebo odpustenie daňového nedoplatku. Ilustračné príklady.