Čo znamená sedem miliárd - Kokavcová, Lýdia
Komplexné štatistiky o obyvateľstve sveta sú v OSN k dispozícii od 50. rokov minulého storočia. Tri hlavné údaje udávajúce ďalšie smerovanie obyvateľstva: pôrodnosť, úmrtnosť a dĺžka života. Najväčší prírastok obyvateľstva v posledných desaťročiach v subsaharských a ázijských štátoch. Ekonomika a úmrtnosť. Závery z výskumov. Najdlhšie žijú Japonci.