Řecko-turecké vztahy v čase hospodářské krize - Thim, Michal
Vzťahy medzi Tureckom a Gréckom boli v minulosti poznačené krízovými situáciami a následným uvoľnovaním napätia. Obe krajiny sú členmi NATO od r. 1952, ale aj napriek tomu stáli niekoľkokrát na pokraji vojenského konfliktu. Mílniky grécko-tureckých vzťahov. Cyperský problém. Ekonomická diplomacia a ekonomická kríza.