Oceánsky vektor možného rozšírenia EÚ - Šmihula, Daniel
Zámorská Európska únia. Odľahlé regióny krajín Európskej únie. Pridružené zámorské krajiny a územia, ktoré majú s EÚ osobitné väzby. Oceánsky vektor rozšírenia EÚ. Kandidatúra Islandu na členstvo v EÚ. Príčiny potenciálneho záujmu malých ostrovných krajín o účasť na európskej integrácii. Spôsoby oceánskeho rozšírenia EÚ.