Renewable energy sources in European countries (use in tourism, GIS, Green buildings) - Kostková, Albína, 1951-
Obnoviteľné zdroje energie (solárna energia, veterná energia, vodná energia, biomasa ...) z hľadiska nie tak vzdialenej budúcnosti a využitie geografických informačných systémov za účelom mapovania týchto zdrojov energie. Ľudská civilizácia je na prahu uvedomenia si, že zdroje energie sú obmedzené a zdroje ropy, alebo plynu sú vyčerpané vo veľkej miere. Obnoviteľné zdroje energie majú takmer existenciálny dopad na ľudstvo, pretože môžu zabezpečiť ďalší rozvoj a pokrok spoločnosti. Budú hybnou silou takmer všetkých štátnych ekonomík jednotlivých štátov a budú tvoriť najdôležitejšie zdroje energie.