Aktívne investovanie portfóliových investorov - Chovancová, Božena
Predmetom analýzy tohto príspevku sú investičné štýly aktívneho investovania. Ukazuje sa, že uvedené formy aktívneho investovania nesú so sebou vysoké riziká a dosiahnuť vysokú výnosnosť využitím stock picking, či market timing je dnes vecou náhody. Preferencia pasívnej formy investovania, ktorá je transparentnejšia a menej náročná na ľudký kapitál.