Didaktizácia nemeckého odborného hospodárskeho textu - Flochová, Eleonóra
Článok sa zaoberá jazykovými javmi v morfologickej, syntaktickej a štylistickej rovine, ktorými sa nemecký odborný text odlišuje od všeobecného textu. Popisuje niektoré špecifické gramatické javy a syntaktické konštrukcie, ktoré sú typické pre odborný jazyk, a v ktorých robia študenti najviac chýb. Zároveň ukazuje, ako môžeme odborný text didaktizovat a využit ho vo výučbe na nácvik týchto javov.